Fyra oslagbara tips inför teoriprovet

Kom i tid och ha med legitimation
För att ta teoriprovet måste du först legitimera dig med ditt ID eller pass. Innan provet börjar ska du också fotografera dig, så att ha god tid innan provet är rekommenderat. Ibland kan det vara kö både till receptionen där man legitimerar sig och till maskinerna där man fotograferas.

Sov runt 8 timmar natten innan prov
Att man tänker bättre när man är utvilad är inget nyhet. Det är däremot en del som inte vet att om man sover alldeles för länge så blir man trött snarare än pigg. Försök därför sova runt 8 timmar, och sätt alarm eller be någon väcka dig på morgonen.

Börja läsa teori långt i förväg
Du har säkert haft ett par kompisar som skrytit om att de börjat plugga natten innan provet och sedan klarade det. Dessa historier är i regel lögn. För att klara teoriprovet bör man börja plugga långt i förväg. Detta eftersom frågorna kommer under tidspress, och man måste förstå hela konceptet för att hinna svara på frågorna. Dessutom finns många kuggfrågor. Om man börjar ”sista-minuten” plugga så lär man sig enbart kunskapen ytligt.

Gör teorifrågor flera gånger
Det bästa pluggsättet är att kombinera teori läsning med att göra gamla körkortsprov och test online. Genom att göra detta förstår man hur provet är utformat och man lär sig vilka typer av frågor, och vilka typer av kuggfrågor som kan komma. Om man svarar fel på en fråga får man en förklaring till det rätta svaret.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *